İnsanın Üzerinde Bir Sonsuz Okuma Mekanı Hissi Bırakan Bir Kütüphane – Çin Yangzhou Zhongshuge Kütüphanesi

İç mekanı, 8. yüzyılda yaşayan Li Bai ve 9. yüzyıldan Du Mu gibi Çinli klasik şairlerin atıf yaptığı, Yangzhou Kütüphanesi ünlü su yolları ve taş köprülerinden esinlenen Şangay stüdyo XL-Muse Architects tarafından tasarlandı. Çin’in Yangzhou kentinde bulunan kütüphane, kentin birçok kanalına ve su yoluna ince bir referans olan mirasları taklit etmek üzere tasarlanmış siyah ayna zeminler içeriyor. Kemerli cam tavan ve akan desenler, insanlarla kitaplar arasındaki bağlantıyı temsil ediyor. Yumuşak aydınlatma ile tamamlanan bu tasarım unsurları mekana fantastik bir etki katıyor.

Kütüphanede kitap tünelini oluşturmak için siyah ayna döşeme ve kemerli raflar kullanmış. Yine kütüphanede renkli kitaplar gökkuşağı benzeri bir görüntü ortaya koyuyor.

Lobi ise bir okuma odası ve köy temalı bir çocuk alanı olan 1.000 metrekarelik alanın en dramatik kısmını oluşturuyor.

Mimarlar: Li Xiang Yer Yangzhou, Jiangsu,

Tasarım Ekibi: Liu Huan, Fan Chen,

Tong Ni-Na Bölgesi 1000.0 m2 Proje Yılı 2016

Konuyla Alakalı Video Adresi:

www.youtube.com/watch?v=ei0ch49YIjw&feature=youtu.be

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*