“Frankenstein” Tiyatro Sahnesinde!

Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu’nun 20. yılına özel, büyük bir prodüksiyonla sahnelediği  “Frankenstein” Türkiye’de ilk kez tiyatroseverler ile buluşuyor.

Mary Shelley’in eşsiz eserini, Selen Korad Birkiye Türkçe’ye uyarladı. Cansel Elçin, Deniz Uğur, Yılmaz Gruda, Kevork Türker, Yiğit Pakmen, Murat Yüksel , Merve Erdoğan, Şahin Adıgüzel, Nalan Deliormanlı, Burcu Görek, Gürkan Ezer, Ozan Akif Şerman, Ali Keçeli ve Kerem Alışık’ın karakterlere hayat verdiği oyunun yönetmeni ise Şakir Gürzumar.

Frankenstein

200 yıllık efsane “Frankenstein” Türkiye’de ilk kez tiyatro sahnesinde!

Cansel Elçin, Deniz Uğur ve Kerem Alışık “Frankenstein” ile bir ilke imza attı…

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nun 20. Yılında büyük bir prodüksiyonla, Türkiye’de ilk kez sahnelediği  “Frankenstein” oyunu 2017-2018 sezonunda da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Mary Shelley’in romanından Nick Dear tarafından uyarlanan Selen Korad Birkiye’nin çevirisini yaptığı FRANKENSTEIN Şakir Gürzumar yönetimin de Türkiye’de ilk kez izleyici ile buluşan oyun üçüncü sezonuyla  sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

3 sezondur rekor izleyici sayısıyla sanatseverlerin büyük ilgi ve beğenisini toplayan  oyunda  Cansel Elçin¸ DR. Vıctor Frankenstein, Deniz Uğur; Elizabeth Lavenza, Kerem Alışık, Yaratık rolünü canlandırıyor.

Eser: Mary Shelley
Uyarlayan: Nick Dear
Çeviren: Selen Korad Birkiye 
Yöneten: Şakir Gürzumar
Dekor-Kostüm Tasarımı: Şirin Dağtekin Yenen
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Müzik- Efekt : Cenk Taşkan
Koreografi: Alpaslan Karaduman
Fotoğraf ve Afiş Tasarımı: Levent Özdemir
Makyaj: Neriman Eröz

Oyuncular: Cansel Elçin, Deniz Uğur, Yılmaz Gruda, Kevork Türker, Yiğit Pakmen, Murat Yüksel , Merve Erdoğan, Şahin Adıgüzel, Nalan Deliormanlı, Burcu Görek, Gürkan Ezer, Ozan Akif Şerman, Ali Keçeli ve Kerem Alışık

Frankenstein hakkında…
İlk kez Fransızca olarak 1818 yılında Büyük Britanya’da yayınlanan kitabın ardından günümüze kadar birçok kez tiyatro ve sinemaya uyarlanan “Frankenstein”, bilinenin aksine yaratığın değil yaratıcısının adıdır. Yaratığın bir ismi yoktur. Romanda toplum dışına itilen, kendi savaşını veren ve bu savaşta yenilen farklı insanların acıklı öyküsü anlatılmaktadır.

Tarih : 11 Şubat Pazar, 16:00 / Caddebostan Kültür Merkezi
17 Şubat Cumartesi, 20:30 / Zorlu PSM Drama