Uygulamalı Bilgelik Eğitimi

Mutluluk sahip olmakla değil, farkında olmakla mümkündür.

Bilgece Yaşamın Sırlarını bilmek ve yaşamını Sanata dönüştürmek isteyen, Kendini bütünsel olarak keşfedip bilgeliği kitaplardan okuyarak değil farkındalıkla yaşamak isteyen herkes bu eşsiz eğitime katılmalı.

Mutluluk, insanın sahip olduklarıyla değil, farkında olduklarıyla mümkündür. İnsan, bilincinde ne varsa onu yaşar. Genelde insanoğlu, dünya yaşamının anlamını bilmeden, hele kendi gerçeğinden hiç haberdar olmadan yaşıyor. Oysa yaşam, farkında olunmadan yaşanabilecek bir gerçeklik değildir. Bilgelik öğretisi küreseldir; din ayrımı olmaksızın yaşamın hakikatini aktarmaktadır, insan mutluluğunun ırkı, dini ve milliyeti zaten olamaz. Yalnız, spiritüel diye isimlendirilen ruhsal bilgilerin çokça edinilmesi, bolca kitap okunması ve zihinsel donanım asla ‘bilgelik yolu’ değildir, bilgelik yolu çok özel bir fark ediş yoludur. Bilgi edinme yolu değildir.

Bilgelik yolunda yürüyen insan, bilgelik farkındalığında süreklilik kazanmakla, bu yolda olgunlaşmaya başlar. Bilgece bakışın, bilgece görüşün günlük yaşamımızı kaplaması ile daha endişesiz ve daha huzurlu bir yaşam ustalığına ulaşılır. Ancak bu süreklilik her ustalaşmada olduğu gibi tekrarlarla ve konuda sıcak kalmakla mümkündür.

Her birimiz parmak izlerimiz kadar farklı ve kendimize özel maddi, manevi sıkıntılarımız içerisinde bunalmış bulunuyoruz. Bu sıkıntılarımız; ekonomik, sosyal, sağlıksal, ailesel, sevgi ihtiyacı ve özgürlük ihtiyacı olabilmektedir. Ya da bunların hiçbiri değilse de insanın canı sıkılmaktadır. Gönlündeki, pek de açıkça bilemediği, özlemlerinin, mutluluğun arayışında, ihtiyacındadır ki; bu sıkıntılı, problemli, tatminsiz yaşam, bizlerde önce psikolojik ve devamında da fizyolojik rahatsızlıklara sebep olmaktadır. 20 yıl önce insanların stres içinde oldukları bildirilirken, 10 yıl önce bu teşhis anksiyete (stresin kalıcı ve ileri hali) ifadesine dönüştü. Şimdilerde ise, toplumda en yaygın bulunan bu teşhis, artık hastalık boyutu olan depresyon sözcüğü ile ifade edilmektedir.

Dünyasal şartlar zorlaştıkça, yaşam çemberimiz daraldıkça, acaba halen insanın mutluluğu mümkün müdür? Bunun cevabı bize bağlı olarak hem hayırdır, hem de evettir . Acaba biz bu mutsuzluk çemberinden çıkacak dönüşümü becerebilecek kararlılıkta mıyız ve bize bu çözümü sunabilecek bir çözüm var mı?

Kişiyi kuşatan şartlar ne olursa olsun, mutlu ve huzurlu olabilmek bir yaşam sanatıdır ve bu sanata da “Bilgelik” adı verilir.

Eğitim Tarihleri:

2 Ekim 2016 Pazar 14.00 – Kadıköy
4 Ekim 2016 Salı 19.30 – Taksim 5 Ekim 2016 Perşembe 16.00 Taksim
6 Ekim 2016 Perşembe 16:00 ve 19.30 Ankara

Bilgi almak için ziyaret edilecebilecek web adresi:  http://www.terraakademi.com/