Halk Müziği Sanatçısı Turhan Alıcı Kimdir? Nerelidir? Memleketi Neresidir?

Turhan Alıcı Albümleri:

Turhan Alıcı – Bahar Gelsin Adlı Albümün İçeriği:

Bahar gelsin
Hey dost deyi deyi
Bülbülü tuttum da güle bağladım
Divâne ettim aklımı
Döne döne
Bağ ayrı bostan ayrı
Altın kafes
Davam yok
Gitti
Âşkın odu ciğerim
Puşta bel bağlama

Turhan Alıcı’nın Bahar Gelsin Adlı Albümü Hakkında Bilgi:

“Köklere zarar vermeden, dünü koruyarak, bugünü yansıtmak”

Kayıtların Stüdyo Sistem’de gerçekleştirildiği, müzik yönetmenliğini ve aranjörlüğünü Önder Meral’in yaptığı albümde on bir eser yer alıyor. Sözlerinin Karacaoğlan, Yunus Emre, Reyhani ve Mevlüt İhsani gibi önemli aşık ve ozanlardan alındığı yedi türkünün müzikleri Turhan Alıcı’ya ait. Geleneksel bir Rumeli Türküsü olan “Bağ Ayrı Bostan Ayrı” türküsü ile yine geleneksel bir Erzurum türküsü olan “Puşta Bel Bağlama” Turhan Alıcı tarafından derlenerek albümde yerini alıyor. Albümde ayrıca Aşık Mahzuni Şerif’e ait olan “Divane Ettin Aklımı” türküsü ile Şebinkarahisar halk türküsü olan “Bülbülü Tuttum da Güle Bağladım” türküsü de yer alıyor.

Sevilen sanatçı Ender Balkır’ın, “Divane Ettin Aklımı” adlı türküde konuk olarak katkı sunduğu albümde, “Bağ Ayrı Bostan Ayrı” türküsünde de Ender Balkır, Metin Karataş ve Ali Seçkiner Alıcı vokalleriyle albüme destek veriyorlar.

Turhan Alıcı, albümün ortaya çıkma serüvenini şöyle açıklıyor:

“Bu serüven, kadim dostum, sevgili kardeşim, sanatçı Ender Balkır’ın biriktirdiklerimi paylaşmam gerektiğini, bu türkülerin sizlerle buluşmaya ihtiyacı olduğunu söylemesi ile başladı. Böylece bedestanımı sizlere açtım. Bu albüm, benim bilincimin öyküsüdür; dünyayı algılayış biçimimi, değerlerimi yansıtır; sevinç, acı, hüzün, mutluluk, keder, kaygı, ayrılık gibi bana özel olmayan duyguları türküler yoluyla yansıtmamı içerir. Albümde, gereksiz sesler ve bulanıklıktan kaçınıp sözel ve ezgisel yapının berraklığını korumaya çalıştık. Köklere zarar vermeden, dünü koruyarak, bugünü yansıtmak istedik. Sevgili Önder Meral beni ve eserleri anlayıp, anlamlandırıp bezedi; siz de eserlerle kurduğu bütünlüklü, uyumlu, içten ve sanatsal bağı fark edeceksiniz. Albümün adı “Bahar Gelsin” olsun dedik, çünkü bahar umuttur, berekettir, yenilenmedir, arınmadır, saflıktır, masumiyettir. Bahar, dağların yeşil entarilerini giymesi, ağaçların saçlarına çiçekler takmasıdır. Bahar, doğanın dirilişi, toprak ananın doğurganlığı, suların çağlayarak akması, dünyanın renklerle, cıvıltılarla, kokularla dolmasıdır. Aşık Reyhani’nin dediği gibi, ‘belki derdimize çare bir çiçek’… Bu albümü, adını türkülerden alan çocuklarım Nare ve Çınar’a ve tüm çocuklara adıyorum. Onlar için, “Bahar Gelsin”…
“Bahar Gelsin” Kalan Müzik etiketiyle tüm müzik marketler ve dijital platformlarda !