Elazığlı Ünlü Yazar – Romancı Kemal Derin Kimdir? Hayatı Ve Eserleri

Kemal Derin Doğum Tarihi: 1971,

Kemal Derin Doğum Yeri: Elazığ, Türkiye

Kemal Derin Meslek: Yazar, Hukukcu.

Kemal Derin, Adana İsmet İnönü Endüstri Meslek Lisesinden Mezundur.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1993 yılında mezun olmuştur.

1996 yılından itibaren Adana Barosuna kayıtlı serbest Avukatlık yapmaktadır.

1993-1994 yılları arasında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliğini, 2000-2002 yılları arasında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği,2006-2008 yılları arasında Adana Barosu Avrupa Birliği Komisyonu üyeliğini ve 2008-2010 yılları arasında Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Avrupa Birliği ve Azınlıklar ile ilgili çalışmaları ve çeşitli dergilere makaleleri bulunmaktadır.

2012 yılında “Aşkın Hünkârı Hacı Bektaş Veli/Şahdiz”, 2014 yılında “Börklüce Mustafa” romanlarını yayımladı. Hacı Bektaş Veli’nin yaşadığı toprakları dolaşarak, öğretisinin oluşmasına etkisini görebilmek için bugüne kadar kimsenin yapmadığını yapmış, Hacı Bektaş Veli’nin doğduğu Nişabur’dan başlayıp onun Anadoluya gelirken izlediği “Hac Yolu”nu takip ederek bir ilki gerçekleştirmiştir. Haftalık yayımlanan “Oniki Gazetesi”nde Köşe yazarlığı yapmaktadır.

Yazar Kemal Derin’in Eserleri:

2012 – Aşkın Hünkarı Hacı Bektaş Veli: Şahdiz, Kemal Derin, (2. Basım) Destek Yayınları, 2012, Roman – Biyografi, 560 sayfa, Ciltsiz,

Aşktı aranılan. Aşktı içimizi dumansız yakan.
Aşktı suları terleten, ateşi üşüten.
Dört Kapı’yı, Kırk Makam’ı arıtandı aşk.
Aşktı Kırklar Cemi’ne giderken gönülleri Kerbela kılan.
Horasan’dan Anadolu’ya sevgi iklimini estirendi aşk.
Aşktı yüreğimizi dostun ayak değdirdiği yere post diye serdiğimiz.
Turnaların çorak topraklara “Ya Hakk” diye süzülüşüydü aşk.
Aşktı “Hünkâr’ım senin bir tatlı tebessümün için bin can veririm” dedirten. Sinemizi dağlayandı aşk. Aşk iman dayanağımızdır. Aşk ağlatandır. Aşk ağlar mıydı pekâlâ? Söz Hacı Bektaş Veli’de pişerse aşk da ağlardı. Aşkın Hünkârı kitabını okuduğunuzda aşkın ağlayışına gönül gözyaşlarınızla eşlik ederken akan her damlanın sessiz harflerle şöyle seslendiğini işiteceksiniz:
Ey AŞK, sana da AŞK OLA!

2014 – Kalplerin Işığı: Börklüce Mustafa, Kemal Derin, (1. Basım) Destek Yayınları, 2014, Roman – Biyografi, 336 sayfa, Ciltsiz,

Hû!
Yurt edindik, yurtluk edindik, zorbalar savruldu.
Cenk ettik, cenge duçar olduk, ama ikrarımızdan dönmedik!
Şeyh Bedreddin, Börklüce Mustafa, Torlak Kemal; Musa çelebi, çelebi Mehmet, Düzmece Mustafa; Aydın Beyi İskender…
Kızılbaşları, Yahudileri, Hıristiyanlarıyla tek vücut…
İsa misali çarmıha gerilen bedenler…
Titanların, Mimas`ın, Narcisus`un ülkesinde halk kapılarına dayanan kara ölüme çare bulabilecek mi?
Timur`un geride bıraktığı açlık…
Sefalet…
Roza`nın beklenmedik bir anda, karşılaşıverdiği Aşir…
Yeryüzünü cennet kılacak bir hülya…
Roman, bu hülyayı gerçekleştirmek için on bin yoldaşıyla yola çıkan Börklüce Mustafa`yla beraber okuru tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.
Kavgaya atılmak için yanıp tutuşanlar…
Zalime başkaldıran fedailerin hikâyesi…
Ege`nin birbirinden mavi kıyılarında aşk ve ağıt…
Kemal Derin Hacı Bektaş Veli öğretilerini konu ettiği Şahdiz romanından sonra kaleme aldığı Börklüce Mustafa romanıyla Börklüce`nin kişiliğinde isyanı, isyanın arka planında yer alan ve bugüne kadar üzerinde durulmayan toplumsal yarayı ayrıntılarıyla vermekte.

2016 – Büyük İsyan, Kemal Derin, (1. Basım) Destek Yayınları, 2016, Roman, 360 sayfa, Ciltsiz,

Hacı Bektaş Veli‘yi anlatan Şahdiz ve Börklüce Mustafa’yı anlattığı Kalplerin Işığı romanlarıyla okurlarının kalbinde taht kuran Kemal Derin’in yeni eseri olan Büyük İsyan adlı romanını  Ekim 2016’da tarihinde yayınlandı

Pirlere niyaz ederiz, yalan dünya nideriz
Ölürüz hasret gideriz, göster şol didarı bana…
-Şah Kalender-

Urum Abdalı’nın, Torlak’ın, Kalenderi’nin, Haydari’nin, Cavlaki’nin, tımarı elinden alınan sipahinin, yok sayılan Çingene’nin, Aşk Taifesi’nin, ağırlaştırılan vergilerle yoksullaşan köylünün, konargöçerin, toplumsal çalkantıyla boğuşan Türkmen’in, cümle mazlumun serveri…

Şah Kalender Muhteşem Süleyman’a karşı Cincife Savaşı’nı kazandığında Osmanlı Sarayı’nda kızılca kıyamet kopar. Fedailer, ölü bedenlerin giysilerini ve silahlarını giyinip kuşanmış, bir avuç Türkmen Osmanlı’ya diz çöktürerek Anadolu’da kendi egemenliğini ilan etmiş, bir yandan da Yavuz Sultan Selim’in yaptığı toplu kıyımın intikamını almışlardır.

II. Bayezid’in alın çatılarına damga vurarak Modon ve Kodon’a sürgün ettiği Kızılbaşların Baba Zünnun önderliğinde Mohaç fatihi Sultan Süleyman’ı hükmettiği topraklarda yenmesi Şah Kalender’i Pir Sultan’ın muradını gerçekleştirmek için umutlandırır…

Pargalı İbrahim Paşa önderliğinde yola çıkan Osmanlı ordusu ufkun ardında otağ kurmuşken ve Dulkadir beylerinin korkunç ihanetine rağmen, inançlı ve kararlı bir fedai ordusu kılıç kuşanmış beklemektedir. Bu o zamana dek bu topraklarda yaşanmış en büyük savaşlardan biri olacaktır ve Anadolu tarihi yeni baştan yazılacaktır.

Kemal Derin’den büyülü bir hurucun romanı…
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 360

Baskı Yılı: 2016

Dili: Türkçe
Yayınevi: Destek Yayınları